Amira's Whey Vanilla Coconut Protein Waffle Recipe


Dziś przedstawiamy wam przepis Amiry: gofry białkowe z Liège wykonane z serwatki waniliowej i startego kokosa.

Prawdopodobnie znasz oryginalny przepis na gofry Liège, bogate w cukier i masło, oto wersja bez masła, bogata w białko i zawsze pyszna i smaczna.

Tutaj nie ma białej mąki, ale mąka orkiszowa zawierająca mniej glutenu, który jest dobrym źródłem błonnika, witamin i minerałów.

Daj się skusić przepisowi, który można przechowywać przez 2–3 dni bez obaw.

TRUDNOŚĆ ⏰ PRZYGOTOWANIE ⏰ GOTOWANIE ⏰ RAZEM
Łatwe 15 minut 40 minut 75 minut

Składniki na 8 gofrów

  • 200g całej mąki orkiszowej
  • 60g mąki kokosowej
  • 50g Whey Advanced waniliowy Superset proszek
  • 70g brązowego cukru
  • 2 banany (180g)
  • 2 całe jajka
  • 130g Masło migdałowe Scitec odżywianie
  • 30g startego kokosa
  • 1 saszetka drożdży piekarskich
  • 50 ml mleka migdałowego
  • 1 szczypta soli
  • 10 g syropu z agawy

Wartość odżywcza dla gofra

KALORIE BIAŁKA WĘGLOWODANY LIPIDY
333 kcal 15g 40 g 14 g

Serwatka użyta do tego przepisu

Przygotowanie ciasta waflowego

Prezentacja serwatkowych gofrów kokosowo-waniliowych

Krok 1:

W robocie kuchennym wlej mąkę orkiszową, mąkę kokosową, proszek białkowy, brązowy cukier i wszystko wymieszaj.

Krok 2:

W misce zetrzyj banany i dodaj masło migdałowe. Następnie rozbić 2 jajka i mieszać 3 składniki, aż uzyskasz jednorodne ciasto.

Krok 3:

Po uzyskaniu płynnego ciasta delikatnie włóż to ciasto do suchej mieszanki w robocie kuchennym.

Krok 4:

Pozwól robotowi pracować z małą mocą i powoli wlewaj część mleka. W innym pojemniku podgrzej resztę mleka (letnią) i wlej drożdże, wymieszaj wszystko razem i dodaj do ciasta, które powinno być pozbawione grudek.

Krok 5:

Jest prawie gotowy, wystarczy dodać do ciasta syrop z agawy i startego kokosa, a następnie uformować kulki, które dadzą gofry (po ugotowaniu w gofrownicy).

Krok 6:

Dokładnie rozgrzej urządzenie, aż zgaśnie lampka kontrolna grzania (jeśli go nie masz, kilka kropel wody wylało się na talerz, który tyka i nadszedł właściwy czas!)

Spłaszcz kulkę ciasta i gotuj każdy gofr przez 3 do 5 minut. Gofry są gotowane, gdy ciasto łatwo się wysuwa (z gofra nie wydostaje się para).

Czas przejść do degustacji tych pysznych gofrów proteinowych tej samej natury. Możesz również podawać je z wszelkiego rodzaju sosami o zerowej kaloryczności, dzięki którym te gofry będą jeszcze smaczniejsze.

Jeszcze lepiej z masłem migdałowym

Dobry smak

Postępuj zgodnie z innymi przepisami AmiraChk na The_Food_Line_By_Amirachk
lub znajdź wszystkie nasze przepisy na bloga.