Muffin z kremówki białkowej


Przepis na białkową muffinkę z kremówki

Dziś jest to przepis białkowy na babeczki choco / speculoos z płynnym sercem bananowej czekolady … tak tak! Dzięki temu stopisz się!

Jako przekąska lub potreningowa muffinka znajdzie swoje miejsce w codziennej organizacji żywieniowej.

Oprócz tego, że jest zachłanny, każda muffinka dostarcza 15 g białka za jedyne 370 kalorii. Dobry powód, aby dać się skusić tak cenionemu deserowi.

TRUDNOŚĆ ⏰ PRZYGOTOWANIE ⏰ GOTOWANIE ⏰ RAZEM
Łatwe 15 minut 20 minut 35 minut

Wartość odżywcza dla 1 muffinki

KALORIE BIAŁKA WĘGLOWODANY LIPIDY
370 kcal 15g 42g 15g
Topniejące serce muffinki białkowej

Składniki na 8 babeczek

  • 50g mąki pełnoziarnistej
  • 50g mąki ryżowej
  • 30 g białka serwatkowego Advanced Superset Chocolate
  • 180g bananów (2 banany)
  • 30 ml czekoladowego napoju ryżowego z orzechów laskowych
  • 2 całe jajka
  • 10 g syropu z agawy
  • 30 g oleju kokosowego
  • 100g speculoos ciasteczek
  • 20g gorzkiej czekolady (dla tonącego serca)

Serwatka użyta do tego przepisu

Przygotowanie babeczek

Etap 1

Rozgrzej piekarnik. Wymieszaj ciasteczka speculoos, aby uzyskać proszek. W misce zetrzyj banana i wymieszaj z proszkiem speculoos, aby uzyskać rodzaj ciasta, które zarezerwujesz.

Etap 2

Następnie zmieszaj w innym pojemniku mąkę pszenną i mąkę ryżową z białko w proszku, przed dodaniem 2 całych jaj i oleju kokosowego. Jak tylko uzyska się jednorodną teksturę, dodaj pierwszą mieszankę bananów speculoos wykonaną w kroku 1), aby otrzymać końcową pastę.

Etap 3

Dodaj napój ryżowy, aby ciasto było gładsze i mniej zwarte.
Włącz drożdże do mieszanki przed wylaniem części mieszanki do odpowiednich foremek.

Krok 4

Nadpisz 2th banana, aby stworzyć płynną muffinkę, i włóż ten zmiażdżony banan i kwadrat czekolady na środek każdej formy, zanim ponownie pokryjesz resztą ciasta.

Krok 5

Nie wypełniaj formy po brzegi, aby uniknąć jej przelania.
Piec w 180 ° przez 20 minut, od czasu do czasu.

Pozostaje tylko rozłożyć na końcu piekarnika, aby przestać gotować i cieszyć się.

Postępuj zgodnie z innymi przepisami AmiraChk na The_Food_Line_By_Amirachk
lub znajdź wszystkie nasze przepisy na bloga.