
Dziś jest to przepis białkowy na babeczki choco / speculoos z płynnym sercem bananowej czekolady … tak tak! Dzięki temu stopisz się!
Jako przekąska lub potreningowa muffinka znajdzie swoje miejsce w codziennej organizacji żywieniowej.
Oprócz tego, że jest zachłanny, każda muffinka dostarcza 15 g białka za jedyne 370 kalorii. Dobry powód, aby dać się skusić tak cenionemu deserowi.
TRUDNOŚĆ | ⏰ PRZYGOTOWANIE | ⏰ GOTOWANIE | ⏰ RAZEM |
Łatwe | 15 minut | 20 minut | 35 minut |
Wartość odżywcza dla 1 muffinki
KALORIE | BIAŁKA | WĘGLOWODANY | LIPIDY |
370 kcal | 15g | 42g | 15g |

Składniki na 8 babeczek
- 50g mąki pełnoziarnistej
- 50g mąki ryżowej
- 30 g białka serwatkowego Advanced Superset Chocolate
- 180g bananów (2 banany)
- 30 ml czekoladowego napoju ryżowego z orzechów laskowych
- 2 całe jajka
- 10 g syropu z agawy
- 30 g oleju kokosowego
- 100g speculoos ciasteczek
- 20g gorzkiej czekolady (dla tonącego serca)
Serwatka użyta do tego przepisu
Przygotowanie babeczek
Etap 1
Rozgrzej piekarnik. Wymieszaj ciasteczka speculoos, aby uzyskać proszek. W misce zetrzyj banana i wymieszaj z proszkiem speculoos, aby uzyskać rodzaj ciasta, które zarezerwujesz.
Etap 2
Następnie zmieszaj w innym pojemniku mąkę pszenną i mąkę ryżową z białko w proszku, przed dodaniem 2 całych jaj i oleju kokosowego. Jak tylko uzyska się jednorodną teksturę, dodaj pierwszą mieszankę bananów speculoos wykonaną w kroku 1), aby otrzymać końcową pastę.
Etap 3
Dodaj napój ryżowy, aby ciasto było gładsze i mniej zwarte.
Włącz drożdże do mieszanki przed wylaniem części mieszanki do odpowiednich foremek.
Krok 4
Nadpisz 2th banana, aby stworzyć płynną muffinkę, i włóż ten zmiażdżony banan i kwadrat czekolady na środek każdej formy, zanim ponownie pokryjesz resztą ciasta.
Krok 5
Nie wypełniaj formy po brzegi, aby uniknąć jej przelania.
Piec w 180 ° przez 20 minut, od czasu do czasu.
Pozostaje tylko rozłożyć na końcu piekarnika, aby przestać gotować i cieszyć się.
Postępuj zgodnie z innymi przepisami AmiraChk na The_Food_Line_By_Amirachk
lub znajdź wszystkie nasze przepisy na bloga.