Przepis na świeży domowy gazpacho na lekki aperitif


Jeszcze jeden pyszny pikantny i lekki przepis na zdrowy aperitif podpisany Amira. Tym razem jest to przepis na zupę odchudzającą, innymi słowy świeże gazpacho cieszyć się, gdy letnie warzywa wciąż są w pobliżu. Nie panikuj, to szybki przepis na odchudzanie nie gotuje i jest tak lekka, że ​​Twoja dieta nawet tego nie zauważy! Jeśli wybierzesz go jako przepis na posiłek odchudzający, nie zapomnij dołączyć do niego porcja białka.

TRUDNOŚĆ ⏰ PRZYGOTOWANIE ⏰ GOTOWANIE ⏰ ŁĄCZNY CZAS
Łatwy 15 minut 0 min 15 min (+ 1 godzina lodówka)

Wartość odżywcza gazpacho

KALORIE BIAŁKA WĘGLOWODANY LIPIDY
37 kcal 1 g 4 g 2 g

Składniki na gazpacho

  • 1 pół pomidora wołowego w kształcie serca
  • 1 pół żółtego pomidora wołowego
  • ½ ogórek
  • 1 czerwona cebula
  • 1 papryka
  • 1 pęczek świeżej mięty
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Ocet balsamiczny (lub ocet sherry)
  • Papryka Espelette

Przygotowanie przepisu na gazpacho

Krok 1:

Pokrój cebulę. Warzywa pokrój w drobną kostkę. Zachowaj trochę do dekoracji, a resztę wlej do blendera.

2. krok:

Zarezerwuj kilka listków mięty. Dodaj pozostałe składniki: zioła, olej, ocet, przyprawy i mieszaj, aż zupa będzie gładka, ani za rzadka, ani za gęsta.

Krok 3:

Wlać do winorośli lub kokilek. Ułóż kilka pokrojonych w kostkę warzyw do koloru: papryka, pomidor, ogórek.

Odstaw na 1 godzinę do lodówki.

Krok 4:

Udekoruj listkami mięty i przed degustacją posyp papryką Espelette.

Rady żywieniowe Orange-Fitness

Niskokaloryczne, letnie warzywa są jednymi z warzyw odchudzających i doskonale sprawdzają się na sucho! To świetny przepis na odchudzanie, nawet jeśli jesz wieczorem.

Sztuczka Amiry

Dodaj wybrane przyprawy, aby zróżnicować smaki, lub wypróbuj gazpachos w różnych kolorach, dodając kilka łyżek spiruliny.

Ponieważ jest to łatwy przepis na odchudzanie, możesz go stosować jako przepis na odchudzanie na detoks lub jako wegetariański przepis na odchudzanie.

Postępuj zgodnie z innymi przepisami Amiry The_Food_Line_By_Amirachklub znajdź wszystkie nasze przepisy na blogu.